Heb je een jong katje in huis?
Dan zul je merken dat deze heel wat te ontdekken heeft en dat ook vol enthousiasme doet!

Katten zijn van nature heel nieuwsgierig en dat merk je al op heel jonge leeftijd. Wil je jouw kat op laten groeien tot een relaxte stabiele kat? Dan is het aan te raden om hem al op jonge leeftijd kennis te laten maken met alles wat in onze wereld heel normaal is. Objecten, geuren en geluiden.

Belangrijk hierbij is dat jij hem de kans geeft alles te ontdekken op zijn eigen manier en tempo. Dus zonder druk of dwang, zelfs zonder aanmoediging. Laat hem zelf zijn keuzes maken en stap voor stap zijn grenzen verleggen. Dan leert hij op een manier die past bij zijn karakter.

Om deze reden raden wij het af om brokjes te gebruiken voor Hersenwerk met echt jonge katten.

Juist omdat ontdekken op eigen tempo zo belangrijk is, zal het inzetten van voer alleen maar verstorend werken.

Wel kun je je kitten kennis laten maken met verschillende materialen, ondergronden, vormen en geuren. Als er ruim en afwisselend aanbod is, worden de zintuigen optimaal gestimuleerd.

Tips:
- Laat je kitten op verschillende zachte ondergronden (kleden, doeken, handdoeken) lopen en spelen.
- Leg regelmatig nieuwe voorwerpen in huis en laat je katje dit op zijn eigen manier onderzoeken.
- Combineer materialen met elkaar, zodat hij nog meer gewend raakt aan ondergronden en objecten.

Vanaf ongeveer een half jaar kun je beginnen met het aanbieden van Hersenwerk. Bouw dat langzaam op met oog voor het karakter en de voorkeuren van jouw kat en jullie zullen een leven lang kunnen genieten van samen Hersenwerken!

Op de foto's: Maurin
Als kitten al heel ondernemend en nieuwsgierig. Doordat hij de mogelijkheid kreeg om vooral heel veel te ontdekken, is hij zich nu heel bewust van zijn lijf en vaardigheden.