Jemig beste kattenvrienden wat is het warm!

Kan jouw kat een beetje tegen deze hitte?

Het is opvallend hoe verschillend katten reageren op hoge temperaturen. De één ligt bijna 24/7 te slapen en de ander blijft actief struinen en zelfs jagen! Veel katten zijn overdag heel rustig: ze luieren, slapen, eten een klein beetje en verder niets. Bij Hersenwerk vinden we altijd al dat de kat zelf moet bepalen of hij in actie komt, maar met deze warmte al helemaal dus… lekker laten liggen.

Zeker tegen de avond beginnen de meeste katten toch wel in actie te komen. Bewegen en onderzoeken zit tenslotte in hun genen, dan is een heel dag niks doen best een uitdaging!

Als je kat zelf in beweging komt, kun jij hem zeker uitnodigen voor een relaxte Hersenwerk sessie.

Natuurlijk hebben we daar een paar ‘coole varianten’ voor bedacht:

  • Maak een theedoek of handdoek nat en wring hem uit. Houd je kat van water en natte poten, dan wring je hem minder stevig uit. Vind je kat natte poten niks, wring hem dan zo uit dat de doek vochtig is. Leg de doek op de grond met een variatie aan plooien erin en strooi daar favoriete brokjes tussen. Je kat verfrist hiermee zijn snoet en koelt zijn pootjes.

Tip: Zie je dat je kat die natte pootjes toch niet zo prettig vindt, leg dan het lekkers langs de randen zodat hij er toch goed bij kan.

  • Doe een laagje water in een teil of in de gootsteen. Leg wat dopjes in het water en de kans is groot dat je kat er tegenaan gaat tikken of ze eruit gaat hengelen. Is je kat heel vrij met water? Dan kun je ook brokjes op de dopjes leggen, zodat hij die eraf kan halen.
  • Mag je kat op het aanrecht? Dan kun je de kraan ook heel zachtjes aanzetten zodat deze drupt of net een straaltje water geeft. Veel katten worden dan uitgedaagd de druppels te vangen. Wil je liever geen water verspillen? Dan zijn er ook fonteintjes voor in huis en tuin te koop in allerlei variaties.

Hitte Tip Top 5

  • Voldoende vers drinkwater op verschillende plaatsen in huis. Heb je buitenkatten? Zet dan zeker buiten ook bakjes water in de schaduw!
  • Zorg voor een ruime keuze in ligplaatsen, zonvrij en schaduwrijk
  • Rust, rust, rust! Omgaan met warmte vraagt veel van een kattenlijf, dus laat ze alle activiteit zelf bepalen
  • Leg verspreid door het huis koele voorwerpen als gladde stenen tegels, koelmatten, icepods, vochtige handdoek of teiltje met klein laagje water. Deze geven koelte af aan de omgeving en als je kat er tegen aan of op gaat liggen geeft dat heerlijke verkoeling. Natuurlijk bepaalt je kat zelf of hij hier gebruik van maakt.

Geniet van de mooie dagen en houd je kat(ten) en je zelf ‘COOL’!

Met vriendelijke groet,

Marleen van Baal

 

Wil jij ook elke maand HersenwerkSnuffels ontvangen?

 

Meld je hier aan!
  

HersenwerkSnuffels 17 juni 2021