Hersenwerk on the road

Hersenwerk kun je vooral online vinden op onze Facebookpagina, Instagram account en in onze ledengroep. Gratis inspiratie via je scherm: we geven het je graag! Maar ‘live’ vinden we eigenlijk nog leuker! Workshops, lezingen, demo’s en mensen direct het effect van Hersenwerk laten ervaren, daar worden we heel blij van!

KattenAcademie: Onze collega, docent en begeleider Saskia Blok verzorgde voor de KattenAcademie een lezing over Hersenwerk. Theorie, filmmateriaal en het zelf ontdekken wat het effect is van de verschillende materialen maakte het een interactieve lezing. De kattengedragsdeskundigen in opleiding konden hierdoor kennis maken met de toegevoegde waarde van Hersenwerk in kattenwerk!

Wil jij een lezing, demo of workshop op jouw locatie? Mail dan naar office@hersenwerkvoordieren.nl voor de voorwaarden.

 

De negen Hersenwerk typesHersenwerk 9 types

Binnen Hersenwerk onderscheiden we negen Hersenwerktypes. Elk type heeft een eigen stijl van Hersenwerken, eigen voorkeuren en elk type vraagt een afgestemde begeleiding op maat. We hebben de types ludieke namen gegeven: De Snelle Samenwerker, De Gulzige Gabber, De Blije Braverd, De Stuiterende Snuffelaar, De Precieze Prutser, De Doordachte Denker, De Slordige Sloper, De Aarzelende Afwachter, De Eigenwijze Eigenheimer.

Bij Hersenwerk voor honden zijn deze negen types al helemaal uitgewerkt inclusief voor elk type een ludiek vormgegeven eigen persoonlijkheid, met dank aan Yaroon’s Cartoons. Ook voor paard, kat en konijn gaan we de types helemaal uitwerken. Want zoveel is ons nu al duidelijk: binnen alle dieren zijn de negen types te onderscheiden!

 

Shoppen met een glimlach Aankondiging webshop

Omdat de negen types tot de verbeelding spreken en iedereen zijn of haar hond wel kan plaatsen bij een type, hebben we ze gelijk maar een groot podium gegeven! Want zeg nou eerlijk: zo een Gulzige Gabber op je beloningstasje of De Snelle Samenwerker op een trui is toch geweldig!

Struin eens lekker door de shop en we weten zeker dat je zult moeten glimlachen: de koppies zijn té leuk! Bij elk type staat ook een korte uitleg, dus je zult zeker jouw eigen hond erin herkennen of een hond van een kennis of familielid. Alle items zijn overigens heel geschikt als cadeautje voor de feestdagen!

 

Quality Time Tip

Hersenwerk is samenwerken. Je werkt met je kat op de vierkante  meter en jullie zijn allebei helemaal gericht op het Hersenwerken. Dit is dus eigenlijk al optimaal ‘samen’. Maar het kan nog meer en dat ligt aan de manier waarop je het Hersenwerk aanbiedt.
Sommige katten houden liever wat fysiek afstand, terwijl anderen het liefst dicht bij jou Hersenwerken. Zeker bij die laatste groep is het Hersenwerk aanbieden vanuit de hand een fijne manier om nog meer in verbinding te gaan.quality time met kat

Ook voor katten die steun zoeken omdat ze, om wat voor reden ook, het leven nogal spannend vinden, kan Hersenwerk dichtbij jou hen enorm ondersteunen. Ze ontspannen met het Hersenwerk en ze weten zich veilig dichtbij jou.

Uit de hand:  Je kunt een doek in plooien vasthouden, als een soort bloem, met daarin lekkers verstopt.

Op schoot: Een andere optie is dat je op de grond gaat zitten en een snuffelmat  of geplooid kleedje op je benen legt. Je kat kan dan lekker dichtbij snuffelen.

Wees een wijs kattenmens: Blijf altijd goed op je kat letten. Deze bepaalt of dichtbij daadwerkelijk Quality Time is. Merk je dat dichtbij niet fijn voelt voor je kat, bied dan vooral de gelegenheid om afstand te nemen.

Namens het hele team van Hersenwerk voor dieren,
Marleen van Baal

HersenwerkSnuffels 10 november 2021