Waardevolle vrije tijd Waardevolle vrije tijd HersenwerkSnuffels juli 2023 kat

Als ik de tijd had, zou ik….. Wat vul jij in als antwoord?
Tijd bepaalt ons leven. Er is altijd tijd te kort, we hebben zoveel te doen. We moeten de klok in de gaten houden, want we hebben afspraken. We moeten opschieten, anders loopt de planning mis. Onze manier van met tijd omgaan, zorgt ervoor dat we enorm kunnen uitkijken naar ‘vrije tijd’. En terecht!

Tijd is schaars, dus natuurlijk willen we meer tijd. Maar wat blijkt? Als we meer tijd hebben, gaan we daar niet altijd slim mee om. Vaak gaan we dan ‘nog even snel’ iets doen dat ‘moet’ of ‘hoort’. En voor we het weten, is de extra tijd alweer tussen onze vingers door geglipt. Zo zonde!

Met de zomer voor de deur hebben de meeste van ons vrije tijd. Tijd om niets te doen of juist dat te doen waar je anders niet aan toe komt. Daarom mijn vraag aan het begin van deze tekst: wat zou jij doen als je tijd genoeg hebt? En maak je bewuste keuzes of zie je wel wat er gebeurt?

Een andere vraag die ik je graag wil stellen: wat zou jouw díer doen met jouw extra tijd? Waar zou jouw dier voor kiezen als hij mocht beslissen over jouw vrije tijd?

Ik denk dat je het antwoord wel kunt raden: jouw dier zou heel graag meer tijd met jou doorbrengen. Met échte aandacht van jou. Niet in volle actie, maar vanuit rust, in verbinding, afgestemd op elkaar. Dat er daadwerkelijk quality-time is, waarbij er geen klok regeert of andere zaken aandacht vragen.

Hoe gaaf zou het zijn als jij de komende periode bewust kiest om een deel van je vrije tijd te reserveren voor Hersenwerk met je dier. Samen in gesprek, materialen ontdekken, technieken uitproberen, vanuit rust. Samen op een paar vierkante meter.

We wensen je een mooie zomer, samen met je dier(en) en veel waardevolle vrije tijd.

 

Heel Holland Hersenwerkt: Vrijetijd-Hersenwerk

In onze vrije tijd zoeken we graag het strand op, lekker relaxen, ieder op z’n eigen badlaken. Leg een handdoek neer en je ziet vaak dat een kat er op gaat liggen. Hoe leuk is het om dan voorafgaand nog samen wat Hersenwerk te doen.

Benodigdheden:

  • Handdoek
  • Strandspeeltjes zoals schepje, beker, balletje etc.

Heel Holland Hersenwerkt - kat - HersenwerkSnuffels juli 2023Stappenplan:

Stap 1: Leg de materialen neer en laat je kat kennismaken zonder voertjes.

Stap 2: Plaats wat brokjes op de handdoek en rondom de spulletjes.

Stap 3: Plaats voertjes makkelijk toegankelijk op of tussen de strandspeeltjes.

Stap 4: Verstop de brokjes in of onder de strandspeeltjes.

Stap 5: Laat je kat nasnuffelen en kijk samen of hij alle voertjes gevonden heeft.

Stap 6: Na het Hersenwerk lekker voldaan relaxen op de handdoek.

Zeker met dit warme zomerweer: hou het Hersenwerk eenvoudig. En wanneer je kat besluit om meteen te relaxen op de handdoek, is dat natuurlijk ook helemaal prima!

 

De magie van Hersenwerk door Marieke SmitDe Magie van Hersenwerk

Hersenwerk maakt al jaren deel uit van ons leven, ons hondenleven welteverstaan …
Ondanks dat katten al langer bij ons wonen dan honden en minstens zo intensief met ons samenleven deden we eigenlijk nooit Hersenwerk met ze, ze hadden het over het algemeen veel te druk met alles waarmee ze bezig zijn en hadden geen tijd voor een spelletje. Tot Maurin bij ons kwam wonen.

Maurin kwam bij ons als een angstige, schrikkerige, pikzwarte kitten. We hadden hem gekocht in de veronderstelling dat hij net als onze eerdere katten in huis was opgegroeid met veel aandacht en een voor kittens verrijkte omgeving … maar nee… Maurin is een broodfokkat, een Maine Coon x huis-, tuin- en keukenkat, wiens mama ver weg in de schuur haar kittens ter wereld had gebracht. Doodsbang was hij de eerste tijd bij ons in huis, schrok van elk geluid en stoof weg bij elke beweging. Stapje voor stapje leerde hij dat we hem niet wilden opeten, dat we best aardig waren en dat hij ons en de overige huisgenoten kon vertrouwen.

Het echte vertrouwen en een heel andere en intensievere band kregen we met Maurin toen we met hem gingen Hersenwerken. Niet zomaar spelletjes doen maar echt Hersenwerken, waarbij hij de kans krijgt om aan te geven wat hij spannend, leuk en heel leuk vindt om te doen, waar hij kan aangeven dat hij er klaar mee is of dat hij juist graag met je zou willen Hersenwerken. Maurin heeft een stem en heeft geleerd om met ons te communiceren en wij met hem. En het leuke is … Maurin is nu helemaal geen verlegen ventje meer, het is een zelfbewuste kerel geworden die weet wat hij wil en zijn mannetje staat in dit hondenhuishouden. Die aangeeft dat hij ook wil Hersenwerken als de honden bezig zijn en zelfbewust zijn plaats opeist, hij krijgt zelfs praatjes …. Genieten zo’n kanjer!!

 

Uitgelicht: vrijetijdsmaterialen-inspiratie

Uitgelicht HersenwerkSnuffels juli 2023“Alles wat je in huis hebt, kan gebruikt worden in Hersenwerk”. Dat is een uitspraak die je onze professionele begeleiders regelmatig hoort zeggen.

En nee, uiteraard niet ‘alles’, want het moet veilig zijn voor onze dieren. Ook is niet elk materiaal passend voor jouw dier. Zij hebben zo hun voorkeuren. Maar er is zoveel materiaal in en om huis waar je niet meer bewust naar kijkt, wat wel degelijk te gebruiken is in Hersenwerk!

Deze maand staan vrijetijdsmaterialen in the picture. Kijk eens naar de collage, dit is slechts een selectie van wat er mogelijk is.

Stevige touwen, siliconen bakvormen, frisbees, zwemnoodles, badhanddoeken, werkhandschoenen, zandvormpjes, slippers en sandalen.

Bedenk eens welke van deze materialen passen bij jouw dier. Hoe zou je ze in kunnen zetten? Waar moet je op letten? Ga samen met je dier lekker aan de slag, doe het rustig aan en vergeet vooral niet te genieten!

 

Hé kattenmens!

Zomer vol Zachtheid HersenwerkSnuffels juli 2023Heb jij naast je kat(ten) ook een hond?
Kijk dan zeker naar de online cursus ‘Zomer vol Zachtheid’ van Hond InZicht.

Marleen van Baal is eigenaar van Hersenwerk voor dieren en coach voor mens met hond via Hond InZicht.

In de 7-daagse cursus ‘Zomer vol Zachtheid’ neemt ze je mee in 7 modules. Geen training en trucs, maar anders kijken, anders beleven en daardoor een nog betere band krijgen met je hond.

En niet alleen je hond… alles wat Marleen vertelt, kun je toepassen op alle dieren waarmee je leeft!

Klik hier voor informatie en aanmelden: Zomer vol Zachtheid

  • Start 19 juli of 23 augustus
  • Online, opdrachten via mail
  • Kosten: € 57 of € 107 Plus-variant

 

Veel Hersenwerkplezier!

Namens het hele team van Hersenwerk voor dieren,

Marleen van Baal

 

Inge Masolijn – Hondenschool Masolijn
Saskia Blok – TTouch4animals
Marloes ter Morsche – Kwispelidee
Marieke Smit – Hondenschool Robbedoes, docent Hersenwerk voor dieren
Femke Verbeek – Verbeek organisatie & coaching – VA MVB InZicht
Marleen van Baal – Hersenwerk voor Dieren

 

Meer weten over Hersenwerk voor katten?
Met “Leer Hersenwerken met je kat in 7 stappen!” leg je een stevige basis voor een kattenleven lang samen met plezier Hersenwerken”.

Hersenwerk InZicht: Vijf weken lang ontvang je elke week opdrachten, film je jouw eigen Hersenwerk sessies en deel je die met je medecursisten. Je wordt begeleid door één van onze docenten. Deze unieke cursus kost €125,00!

Heb je naast katten ook een hond?
Kijk ook eens in onze webshop voor leuke accessoires en kleding gebaseerd op de negen Hersenwerktypes.
Of kijk naar het Boek Hersenwerk voor honden, zoveel meer dan een spelletje!

HersenwerkSnuffels 10 juli 2023